Er din belægning skæv?

Nu hvor frosten er ved at have sluppet sit tag i jorden og foråret er godt på vej, så er det også nu, at det skal vise sig, om dit forarbejde er lavet godt nok.

Ser din belægning ikke helt så perfekt ud, som det gjorde, da du sidste år havde kæmpet dig færdig med det tunge og slidsomme arbejde?

23032010 300x225 Er din belægning skæv?

Ser din belægning sådan ud efter vinterens frost og kulde? Årsagerne kan være flere.

Svaret til problemet er meget enkelt: Fundamentet er desværre ikke gjort godt nok.

Hvad er fundamentet så?

Ofte er årsagen til at belægningen forskubber sig, at underlaget ikke er stampet godt nok eller ensartet nok, hvilket giver plads til små rum med lommer af vand eller fugt. Disse små rum udvider sig og trækker sig sammen alt efter om det er frost- eller tøvejr. Det betyder at fliserne derved kan forskubbe sig.

Derudover kan det for belægningens vedkommende være på grund af for dårlig kantafgrænsning. Hvis ikke der er en decideret kantsten eller betonkant til at “stoppe” belægningen fra at skride ud, så kan det også skabe problemer.

Begge forhold ser ud til at være problemet på ovenstående billede.

Det er netop også derfor, at mange ofte bliver overrasket over, hvad det koster at få en proffessionel anlægsgartner eller brolægger til at udføre arbejdet for sig. De sørger nemlig for, at grundlaget er i orden, for ellers har du jo ret til at ringe og brokke dig bagefter.

Din Stenpusher siger tak for denne gang.

Tags: , ,

Skriv en kommentar