Helles have

- Interview med Helle Manicus, QHSE-Support

Er havearbejde stressende eller afstressende for dig?

Afstressende, men jeg er desværre ikke så god til at udnytte det !
 
Hvad er mest irriterende i din have?

Haven er dyb på den forkerte led! – Jeg ville sådan ønske at den var dyb mod vest – men desværre er den dyb imod syd. Egentlig er det mit hus der vender forkert, modsat alle andre stuehuse på landet vender det nord/syd. Hvis vi på et tidspunkt kan finde tid til det vil vi gerne bytte lidt jord med naboen – så kan vi få dybde imod vest – lige udenfor vores stue.

En stor græsplæne Helles have

En et indtryk af den store græsplæne og de store træer

Hvad synes du bedst om i din have?

At den giver indtryk af skovbund. Vi har mange store træer og der er det vidunderligste vildnis under dem, med bregner, hosta, skovsyre og storkonvaller. Om foråret er der anemoner, påskeliljer og konvaller i dyngevis – og det er simpelthen pragtfuldt. Den er meget let at holde pæn – ingen nusserier her – skal der laves noget er det primært fældning og bortkørsel af store gamle træer.
 
Bruger du tid nok i din have?

Nope
 
Hvad vil være det vigtigste for dig at have i din drømmehave?

Jeg drømmer om vand. En lille sø i den sydlige ende ville gøre mig glad. Jeg elsker vand – det giver en dejlig ro i sjælen.
 
Dit bedste haveråd til læserne?

Jeg har ikke grønne fingre og jeg er derfor slet ikke den rette at spørge til råds icon smile Helles have – skulle jeg give to små simple råd ville det være at sikre en kontinuitet – altså at det ene dække tager over efter det andet henover året og så at sætte hosta i græs- / bed-kanten – de dækker indover plænen og så skal den ikke stikkes. Plæneklipperen kører ligeså fint ind under !

Som Helle kort beskriver sig selv: “Jeg er oprindeligt landbrugsuddannet og bor derfor på en stor gård med en dejlig gammel have. Vi har selv drevet landbrug indtil for 4 år siden – ved siden af 2 fuldtidsstillinger – nu er jorden lejet ud – og forhåbentlig kan vi få revet de gamle stalde ned inden længe. Har 4 store børn og 2 børnebørn – nyder livet som selvstændig rådgiver”.

En stor trampolin Helles have

En stor trampolin, som børnebørnene garanteret elsker samt en masse dejlige store træer og rigeligt med plads

Tusind tak til Helle for at hun tog sig tid til at svare på mine spørgsmål og tage billederne fra hendes egen have.

Din Stenpusher siger tak for denne gang.

Tags: , ,

1 kommentar to “Helles have”

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Bettina Sandfær, QHSE-Support, Allan Jensen, Allan Jensen, Hasse Vilstrup and others. Hasse Vilstrup said: Danskernes egne drømmehaver. Med @HelleManicus. Tak til Helle fordi, at hun ville deltage: http://bit.ly/avSmRW Skal du være den næste? [...]

Skriv en kommentar