Tag din egen medicin!

- Interview med Stenpusheren selv

I den kommende tid vil jeg køre et tema, som jeg kalder “Ssh – danskernes gemte haver”, hvor jeg laver et kort interview med ganske almindelige danskere (vil du være den næste, så giv mig besked). Årsagen til dette er, at jeg oplever, at haven og havearbejdet for rigtigt mange mennesker ofte er en sur pligt, for vi stræber alle efter den perfekte have, som vi ser i annoncerne. Faktisk også i annoncerne, som vi laver i mit eget firma LITHOS natursten - beklager, men de sælger altså bedst.

Derfor vil jeg gerne have helt almindelige danskere til, via mine blogindlæg og interviews, at lære af hinanden, således at haven kan blive et fristed for flere mennesker end i dag, og dermed få begrebet “haveterapi” til at være en del af danskernes hverdag.

Som indledning vil jeg selvfølgelig selv svare på de valgte spørgsmål:

Er havearbejde stressende eller afstressende for dig?

Jeg forsøger hele tiden at arbejde med, at det bliver afstressende, men det er en “rejse”, som jeg ikke helt har afsluttet endnu.

Hvad er mest irriterende i din have?

Når nu vi skriver om at tage sin egen medicin, så vil det være naturligt at det som irriterer mig mest er, at jeg endnu ikke har fået skiftet vores 5 år gamle betonsten ud med nogle LITHOS natursten. Det er nok min nærrighed og manglende tid, som er årsagen, for man skifter altså ikke sten, som kun er 5 år gamle. Desværre troede vi dengang, at det var de bedste sten i verden, men vi er heldigvis blevet klogere. 
 
Hvad synes du bedst om i din have?

At haven er indrettet, så der er plads til hele familien med 2 piger på henholdsvis 4 og 8 år. Pigerne har sandkasse, trampolin og deres eget legehus, som er lavet af morfar af genbrugstræ fra vores gamle garage. Det legehus står der nok ikke om 10 år, selvom det også kan være godt til opbevaring.

legehus Tag din egen medicin!

Legehus og sandkasse til børnene

Bruger du tid nok i din have?

Helt sikkert ikke, men jeg arbejder på det. Når det i sommerens løb har været godt vejr, så har jeg faktisk ind imellem siddet og arbejdet med computeren i haven med børnene legende omkring mig. Det er ret fedt.

Hvad vil være det vigtigste for dig at have i din drømmehave?

At den er indrettet med en masse små og overskuelige rum, da det er lettere at overskue i forbindelse med havearbejdet. Så bliver det ikke så stressende.

bundddække 2 Tag din egen medicin!

Et lille bed med bunddække - let at overskue og vedligeholde

Dit bedste haveråd til læserne?

Mit bedste haveråd vil helt sikkert være at indrette haven med små og overskuelige rum. Det giver mulighed for at nyde haven endnu mere og er mere overskueligt, når havearbejdet skal laves. Så kan man tage et stykke ad gangen og dermed ikke være nødt til at afsætte dagevis til den helt store gennemgang.

Har du selv lyst til at deltage i et interview, så er mit eneste krav, at du svarer på ovennævnte spørgsmål og fremsender 2-3 billeder og jeg vil selvfølgelig også skrive en kort beskrivelse af dig og/eller dit firma samt sætte et link på indlægget til din hjemmeside.

Din Stenpusher siger tak for denne gang.

Tags: , ,

1 kommentar to “Tag din egen medicin!”

 1. Kære Stenpusher.
  Du har helt ret i at haven skal indrettes med små rum. Det enkelte rum skal være overskueligt, men helheden bør være en overraskelse når man går fra det ene rum til et andet. Ja, ukrudt er desværre en sur pligt, som jeg forsøder med en lybog i ørerne – og at jeg tager et lille nap hver dag – kan slet ikke lade være :-) .
  Hurra, jeg er den heldige vinder af Ide-Nyts havekonkurrence og har vundet et gavekort på 3000 kr. til køb af Lithos sten.
  I betragtning af at jeg ikke skal lave noget om i haven – eller ved de “cementerede” områder har jeg lagt hovedet i blød for at finde ud af, hvad der kan komme ud af gevinsten, når jeg ikke er indstillet på at ofre mange flere tusinde kroner på at have vundet sten for et mindre beløb. I øjeblikket tænker jeg på trappesten. Af dem kunne jeg lave en bænk – eller bare stille 3 trappesten op som søjler i varierende højder. Jeg har læst om sandstenskrukker i din blog, men kan ikke findet nogen hos Lithos.
  Jeg er ret kreativ, så jeg finder nok på et eller andet, som kan forskønne en plet i haven. Selvfølgelig ville det være langt kønnere med natursten mange steder, men en 60 kvadratmeter stor terasse skifter man ikke bare sådan.
  Mange havehilsner
  Ingeborg

Skriv en kommentar